Verbeter de akoestiek in uw ruimte met onze akoestische plafondoplossingen. Geluidsoverlast en galm zijn verleden tijd dankzij onze akoestische plafondplaten en geluidsisolerende plafonds. Ontdek hoe een akoestisch systeemplafond niet alleen geluid dempt, maar ook vele andere voordelen met zich meebrengt. Bij Wilmar Afbouw staan we klaar om uw ruimte akoestisch te verbeteren!

Akoestiek plafond

Storende geluiden, zoals een galm, reflecteert niet alleen via wanden, maar ook via het plafond. Een slechte akoestiek zorgt voor een slechtere verstaanbaarheid binnen een ruimte. Om de akoestiek te verbeteren, kunt u een akoestisch plafond laten plaatsen. Een akoestisch plafond bestaat uit geluidsabsorberend(e) spuitwerk, platen of plafondpanelen die zijn aangebracht. Deze oplossing zorgt ervoor dat de nagalm in de woning of ruimte wordt verminderd. Een akoestisch plafond verbetert daarmee de akoestiek in de gehele ruimte!

 

Akoestische plafondplaten

Akoestische plafondplaten zijn een uitstekende keuze voor het maken van een geluidsabsorberend plafond en daardoor de perfecte keuze voor galmende ruimtes. Deze plafondplaten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en worden aan de onderzijde van het plafond bevestigt. Ze zijn ontworpen om geluidsgolven te absorberen die anders een storende nagalm zouden veroorzaken, waardoor de akoestiek in de gehele ruimte verbetert. Dankzij de veelzijdigheid en effectiviteit zijn akoestische plafondpanelen een waardevolle toevoeging aan verschillende soorten ruimtes waar geluidsbeheersing nodig is.

Let op: de akoestische plafondplaten zijn echt bedoeld om de akoestiek te verbeteren in een ruimte en helpen niet tegen geluidsoverlast van de bovenburen.

Geluidsisolerend plafond

Geluidsoverlast kan worden veroorzaakt door luchtgeluid of contactgeluid. Luchtgeluid verspreidt zich door de lucht en wordt gehoord, terwijl contactgeluid ontstaat door fysiek contact en trillingen die zich door vaste materialen verspreiden. Beide soorten geluid kunnen geluidsproblemen in gebouwen veroorzaken. Door uw plafond te isoleren, kunt u een groot deel van deze geluiden dempen. Zachte materialen isoleren het geluid beter dan hardere materialen. Steenwol en glaswol zijn bijvoorbeeld al veel betere materialen in de geluidsisolatie dan materialen als PIR of EPS. Steenwol is effectief in geluidsisolatie vanwege de hoge dichtheid, geluidsabsorberende en trillingsdempende eigenschappen, brandwerendheid en duurzaamheid.

Akoestisch systeemplafond

Een akoestisch systeemplafond bestaat uit systeemplafondplaten. De systeemplafondplaten zorgen voor een fijne akoestiek omdat deze platen een deel van het geluid opnemen in plaats van weerkaatsen. Op die manier wordt de echo in de ruimte weggenomen en is het prettiger om met elkaar te communiceren. Maar systeemplafonds hebben nog veel meer voordelen. Leidingen en afvoeren kunnen ook zeer gemakkelijk weggewerkt worden, zonder dat deze onbereikbaar worden. Systeemplafonds zorgen voor een prachtige afwerking van een ruimte en maken het mogelijk om prettiger, meer gefocust en efficiƫnter te werken.

Op zoek naar een akoestisch plafond?

Wilt u meer weten over akoestische plafonds en hoe we u kunnen helpen bij uw volgende project? Onze experts weten alles van akoestische plafonds en vertellen u er graag meer over!

Contact