Waarom kiezen voor een kantoor renovatie of verbouwing?

Het kantoor is een plek waar u en uw medewerkers heel wat uren per dag aanwezig zijn en daarom is het van groot belang dat een werkplek niet saai en ongezellig is. Tijden veranderen, het stoffige imago van het kantoor is niet meer van deze tijd. Wij begrijpen dat u maar al te graag af wilt van een saai en grijs kantoor dat voor te veel ‘afleiding’ zorgt. U wilt natuurlijk dat uw medewerkers in een prettige omgeving kunnen werken waar iedereen zich op zijn gemak voelt. Niet elk kantoor heeft een stoffig imago, het kan ook zomaar zijn dat u uw kantoor efficiënter wilt inrichten om meer werkplek te creëren. Er zijn dus diverse redenen voor een kantoor renovatie of het verbouwen van een kantoor. Bij Wilmar Afbouw bent u dan uiteraard aan het juiste adres!

Wat is het verschil tussen kantoor renovatie en verbouwen?

Wanneer er gesproken wordt over een kantoor renovatie of kantoor verbouwing, denkt men vaak dat dit nagenoeg hetzelfde is. Hier is wel degelijk een verschil. Een kantoor renovatie is eigenlijk het herstellen van een kantoor en waar nodig deels vernieuwen van een bestaand kantoorpand. Denk bijvoorbeeld aan schilderwerk en vloeren vervangen, zonder dat het oorspronkelijke ontwerp gigantisch wordt veranderd. Moderniseren is eigenlijk het juiste woord. Bij een kantoor verbouwing vindt er vaak een wijziging plaats in het oorspronkelijke ontwerp, denk bijvoorbeeld aan het wijzigen van de indeling of het verwijderen van een draagmuur.

Wanneer is een kantoor renovatie of verbouwing noodzakelijk?

Wanneer u merkt dat u langzaam werkplekken te kort komt of als uw kantoor niet meer aan de eisen voldoet, is het een overweging om te gaan renoveren of verbouwen. Een kantoor renovatie kan de oplossing zijn om werkplekken efficiënter in te richten. Een slechte werkomgeving kan leiden tot gezondheidsklachten en daarom dient uw kantoor zich te houden aan specifieke eisen van de ARBO-wet. Hierin staat bijvoorbeeld vermeld dat kantoormeubelen ergonomisch verantwoord moeten zijn en dat werknemers voldoende werkruimte moeten hebben om hun werk efficiënt uit te kunnen voeren. Dit betekent niet per se dat er heel veel ruime werkplekken gecreëerd moeten worden op het kantoor; uw voorkeur kan ook zijn om wat knusser bij elkaar te zitten, zonder dat iedereen te veel op elkaar zit. Spelen met de ruimte kan dus prima door de inzet van een renovatie of verbouwing.

Waar houdt u rekening mee bij een kantoor renovatie of verbouwing?

Als u een kantoor huurt, dan kunt u niet zomaar beslissen om het gehele pand te laten verbouwen. U dient eerst uw plannen te overleggen met de verhuurder voordat de verbouwing in gang kan worden gezet. Met verbouwen is er een belangrijke hoofdregel: Zonder toestemming kunt u niets verbouwen. Hieronder vallen geen lichte verbouwingen die ongedaan gemaakt kunnen worden met een redelijk kostenplaatje. Daarnaast is overleg met een verhuurder altijd verstandig. Als een verbouwing een verbetering voor het kantoorpand is, bestaat er een kans dat de verhuurder wellicht mee wil financieren.

 

Het is belangrijk om vooraf goed na te denken over welk deel van het kantoor verbouwd moet worden. Bedenk daarom eerst wat het doel is van uw renovatieproject of verbouwing. Bepaal het budget en denk goed na over de periode waarin u wilt gaan renoveren of verbouwen. Al deze punten kunt u met Wilmar Afbouw prima vrijblijvend bespreken.

Project begeleiding van Wilmar Afbouw

Wilmar Afbouw is een familiebedrijf met ruim 20 jaar ervaring in de afbouwbranche. Heeft u plannen voor een kantoor renovatie of wilt u liever uw kantoor verbouwen? Wij helpen u graag om uw idee uit te werken naar een plan. Wij hebben genoeg voorbeelden van onze geslaagde projecten. U krijgt tijdens de uitvoering van het renovatieproject een vast contactpersoon toegewezen die tevens nauw betrokken is bij het proces.

 

Als u vrijblijvend advies wilt hebben over de mogelijkheden met betrekking tot een renovatie of verbouwing van uw kantoor, neem dan contact op via onze contactpagina en stel uw vraag. Wilt u liever direct een medewerker spreken, dan kunt u ons telefonisch bereiken op het telefoonnummer 036 530 4252.

Meer informatie nodig?

Neem gerust contact met ons op. Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur!

Contact opnemen